De toeristische blog van Picardisch Wallonië

Welkom op de Wapiblog

Welkom op de Wapiblog,
de toeristische blog van Picardisch Wallonië

De Wapiblog is de blog van het “Maison du tourisme” van Picardisch Wallonië. Deze blog is bedoeld om het toerisme en de recreatie in Picardisch Wallonië te promoten en bekend te maken. Het team van het “Maison du tourisme” van Picardisch Wallonië en vele anderen werken mee aan het opstellen van deze blog. De “Wapitrotters” komen uit alle uithoeken van Picardisch Wallonië en zijn geïntereseerd in erfgoed, de natuur, cultuur, evenementen, smaken en gezinsuitstapjes.

De Wapitrotters, wat doen ze?

De “Wapitrotters” delen graag de gezellige sfeer die in “Wapi” heerst met u. Ze vertellen over leuke adresjes, bezoeken, attracties en feesten die in Picardisch Wallonië worden georganiseerd. Ze testen voor u activiteiten, accommodatie, eetadresjes en bezoeken uit. Ze delen hun plannen, tips, adviezen en favorieten uit de streek en trekken daarbij op ontdekking doorheen de streek en onder de bewoners. Ze beleven alleen, met twee, met het gezin of met vrienden ervaringen waarover u dan alles te lezen krijgt.

Maar wat is Wapi feitelijk?

Wapi staat voor Wallonie picarde, Picardisch Wallonië dus. Het is een gezellige streek vol mooie natuur in Wallonië, vlakbij Lille, Brussel, Kortrijk en Bergen. Ze bestaat uit 23 gemeenten: Antoing, Aat, Beloeil, Bernissart, Brugelette, Brunehaut, Celles, Chièvres, Comines-Warneton, Elzele, Edingen, Steenput, Vloesberg, Frasnes-lez-Anvaing, Lessen, Leuze-en-Hainaut, Kluisbergen, Moeskroen, Pecq, Péruwelz, Rumes, Silly, Doornik. Ze telt twee natuurparken : het Natuurpark van het Pays des Collines en het Natuurpark des Plaines de l’Escaut.

Voor nog meer informatie …

Surf naar  www.visitwapi.be of contacteer ons op het volgende adres: info@visitwapi.be.

Ontdek ook onze verschillende websites: