De toeristische blog van Picardisch Wallonië

Wie aan de zomervakantie denkt, ziet meteen ook zonnige terrasjes voor zich! Dit is het vervolg van mijn top 10 van de mooiste terrasjes van Picardisch Wallonië!

De mooiste terrasjes in WAPI

In het vorige deel liet ik u al kennismaken met 5 van de mooiste terrasjes van Picardisch Wallonië. Hier zijn de 5 volgende …

6. De Floréal Panoramique in Mont St Aubert

Wat een zicht! U bevindt zich hier op 147 m hoogte, het hoogste punt van de streek. Op het grote terras krijgt u een mooi zicht op de stad met de 5 klokkentorens en de vallei van de Schelde. Het zicht is adembenemend. Het speelplein zorgt voor een namiddagje dolle pret voor de kleintjes.
La Place 2 – 7542 Mont Saint-Aubert

7. Het terras van het Maison de Léaucourt

Een leuke halte tijdens een fietstocht via de RAVeL langs de Schelde. Tijdens een korte pauze kunt u kennismaken met de moerassen van Léaucourt en het arboretum. Alleen in het weekend geopend.
Chemin des Etangs 12 a – 7742 Hérinnes (Pecq)

8. De Corto Malté in Doornik

Ruim terras aan de Schelde. ‘s Namiddags een trendy atmosfeer, ‘s avonds gaat het er drukker en intiemer aan toe in deze bar-restaurant op de kaaien van Doornik. Het decor is onafgewerkt en eclectisch. Ruime keuze aan tapa’s, broodjes, salades en pasta’s, bieren en wijnen uit de wereld. De tapamix van de chef is de omweg waard .. Om met vrienden van te genieten!
Quai Saint-Brice, 18 – 7500 Doornik

 9. Taverne St Gery in Aubechies

Christophe heeft de teugels in handen op deze typische oude boerderij met origineel kader in één van de mooiste dorpen van Wallonië. Vintage-decor met een gezellige drukte. Terras in het groen vlakbij een waterpartij. Romeinse maaltijden (we zijn hier vlakbij de Archéosite), een ruime keuze aan speciale biertjes en streekgerechtjes.
Place 2 – 7972 Aubechies

10. Terrassen van het Parc d’Enghien

Twee toffe adresjes in het park van Enghien waar u tot rust kunt komen in een prachtig groen kader. Snacks, petanque, speelplein en eendjes voor La Halte du Miroir, een chique decor op het golfterrein voor La Chaumière.
La Halte du Miroir / La Chaumière au golf Club

Op de Facebookpagina van Picardisch Wallonië vindt u ook: Au Fil de l’Eau in Aat (resto), het terras van Pause Café in Leuze, de Taverne de la Sille in Silly, de Moulin du Moufflu in Wodecq (resto), het terras van la Petite Madeleine in Doornik (resto)…

Aarzel niet om uw topadresjes voor terrasjes in Picardisch Wallonië te delen.

 

  • BD_ATT_Enghien_Parc-061
  • EVT_Pecq_Ducasse-de-Leaucourt-008
  • VIL_Tournai-044
  • Mont-Saint-Aubert
  • DSC00390
  • terrasses_Wallonie_picarde

Het begin van de top 10 vindt u hier: Top 10 van de mooiste terrasjes in Picardisch Wallonië – Deel 1.
Ontdek topplaatsen in Wapi en geniet van een pauze op een terras.

 

1

Reacties

  • zegt:Hoi Dorothe9,ik denk niet dat de ervaring die ik vdaaang had standaard is voor alle trails. oke9, trails zijn zwaarder dan stratenlopen, maar de sneeuw en het ijs maakten het nog extra moeilijk. Als je een trail doet in de zomermaanden zal dat wel meevallen denk ik. Begin misschien met de natuurloop in Geldrop ( t is voor niks), da’s een heel lichte trail en toch een trail. Dan kan je nog zien of het je bevalt. Leuk dat je m’n verslag met plezier hebt gelezen. En ja, navette, da’s eigenlijk een Frans woordje dat er bij ons Vlamingen wel eens durft tussen glippen Groetjes, Julie