De toeristische blog van Picardisch Wallonië

Terug in het Pays des Collines om de bossen en wouden van Frasnes en omstreken te ontdekken.

Elzele, Vloesberg en nu Frasnes, ik ben echt verzot geworden op de landschappen van het Pays des Collines! Ditmaal vertrek ik in Saint-Sauveur om me naar de beboste heuvels van de streek te begeven. De gelegenheid om de uitgestrekte Scheldevlakten die me herbergen even te verlaten voor de meer ingetogen sfeer van het kreupelhout.

Beuk of niet

Goede gewoontes verander je niet. Een beetje zon en ‘hop’, ik trek mijn wandelschoenen aan en neem mijn kaart van het wandelnetwerk. Ik vertrek vanuit het gehucht “Beau Site” in Saint-Sauveur en begeef me naar knooppunt nr. 36. Van een afstand kan ik al het grote woud van beuken en eiken zien liggen. Deze soorten zijn goed voor de meerderheid van de beboste oppervlakken van de toppen van het Pays des Collines. Naarmate ik ze doorkruis, begin ik de fauna en flora te herkennen die ik tegenkom op mijn weg.

Langs de weg hoor ik kleine zoogdieren hun toevlucht nemen in hun holen. Hoewel ik ze niet zie, kan ik hun aanwezigheid afleiden uit de vele gaten die uitgegraven zijn in de berm.

Hier zijn er bomen zover het oog reikt!

Afdaling in de “Hel”

Nog een paar minuten tussen de bomen en ik ben terug op het platteland. Terwijl de route me naar een nieuw pad voert, trekt een bordje mijn aandacht. Het meldt me dat het pad dat ik ga doorkruisen gerenoveerd is in het kader van de actie “Rendez-vous sur les sentiers”. Als wandelaar kan ik de vrijwilligers alleen maar bedanken die het mogelijk maken voor de wandelaars om deze paden opnieuw te doorkruisen. Ik neem dus het “Sentier de l‘Enfer” (Pad naar de Hel), waar de passage ingericht met houten pallets een bijzonder karakter geeft aan de omgeving.
Vervolgens kan ik door een opening in het landschap de Houppe ontwaren, het hoogste punt van de streek. Nu ik zoveel wandel in de streek zal ze binnenkort geen geheimen meer hebben voor mij!

Uitzicht op het platteland van Frasnes.

Van het ene landschap naar het andere

Ik doorkruis enkele paden en weiden om opnieuw in de bossen te komen. Mijn kaart geeft aan dat dit het laatste beboste stuk van mijn route is. Ik neem nog een laatste keer de bijzondere sfeer van het kreupelhout voordat ik weer op de plattelandswegen kom. Mijn wandeltocht loopt ten einde… Maar ik kom terug! Deze beboste heuvels zullen zeker mijn familie en vrienden bevallen die ik van plan ben dit stukje paradijs te laten ontdekken!

Kortom :

 • 13,2 km door de bossen en op plattelandswegen
 • Te volgen knooppunten : Vertrek (Beau Site) – 36 – 3 –93 –9 –22– 12 – 1 –8 –38 –36 – Aankomst (Beau Site)
 • Download de topofiche : Te voet op ontdekking in de beboste heuvels
 • IMG_0177(1)
 • IMG_0164(1)
 • IMG_0122(1)
 • IMG_0120(1)
 • IMG_0159(1)
 • IMG_0127(1)
 • IMG_0139(1)
 • IMG_0161(1)

Adres van de dag

Beau Site, 16 – 7912 Frasnes-lez-Anvaing

0

Reacties